Bent u op zoek naar antieke kasten? Antieke kasten die passen in uw stijlvolle klassieke kantoor? Dan bent u bij Klassiek Kantoor aan het goede adres. Een drietal toppers uit ons assortiment:
Antieke kasten

 • KW-B1-V2

  Hudson Base

  €120,00 excl. btw
 • KW-B2

  Hudson Glass

  €120,00 excl. btw
 • Kendall

  Kendall

  €120,00 excl. btw

Antieke kasten bij Klassiek Kantoor

U zit goed bij Klassiek Kantoor als u:
 • Kwaliteit zoekt voor een goede prijs
 • Keuze wilt uit een groot assortiment
 • Tijdloos klassiek in moderne kwaliteit zoekt
 • Wilt profiteren van puur vakmanschap
 • Zeker wilt zijn van een goede transportservice
 • Wilt profiteren van een vakkundige montage (zonder meerprijs)
En naast bovenstaande voordelen is maatwerk ook mogelijk!

Antieke kasten online bestellen

Antieke kasten bestellen is simpel en eenvoudig. Bekijk ons assortiment, kies de antieke kast naar keuze en voeg het toe aan de winkelwagen. Doorloop de stappen in het afrekenproces en u heeft uw antieke kasten voor u het weet in huis!

Voorbeelden van antieke kasten

Antieke kasten

Dit zeggen klanten over onze service

“We zochten meubels voor een representatieve wachtruimte waar onze receptie zit. Klanten moeten daar weleens wat langer wachten. Met de meubels die we bij Klassiek Kantoor kochten is de wachtruimte veranderd in een elegante lobby, eigenlijk één van de meest sfeervolle ruimtes in ons bedrijf.” – Firma O. uit Amsterdam

Bekijk het assortiment antieke kasten

Benieuwd naar ons assortiment antieke kasten? Bekijk dan direct alle mogelijkheden!
Antieke kasten

Wanneer is een kast antiek?

Een kast wordt gezien als antiek wanneer deze met de hand is gemaakt, wanneer deze een zekere ouderdom heeft of lijkt op een artikel met een zekere ouderdom. De kasten van Klassiek Kantoor brengen de tijdloze elegantie van antieke kasten terug naar deze eeuw. Al onze kasten zijn met de hand vervaardigd door vakmensen. Er is geen machinale bewerking aan te pas gekomen. Dat maakt de kasten uniek, klassiek en antiek!

Van welk materiaal zijn antieke kasten gemaakt?

Onze vakmensen maken alleen gebruik van de beste materialen. De materialen die wij gebruiken komen van de beste leveranciers ter wereld. Wij hebben de leveranciers zorgvuldig geselecteerd. De kasten in ons assortiment zijn bijna allemaal gemaakt van mahoniehout. Dit kan echter verschillen per kast. Naast mahoniehout worden ook andere materialen gebruikt bij het maken van de kasten. Denk bijvoorbeeld aan glas en messing. Een greep van andere materialen waar onze vakmensen mee werken: chroom, eikenhout, fineer, hout, kersenhout, kunstleder, leder, maplehout, messing, metaal, mindyhout, goud en notenhout.

Hoe maak je een antieke kast schoon?

Antieke meubels hebben een klein beetje extra aandacht nodig, maar ze geven veel meer sfeer. Voordat je de kast gaat schoonmaken is het erg belangrijk om te weten met wat voor soort hout de kast is gemaakt. Elke houtsoort dient anders schoongemaakt te worden. Hier zijn drie tips om jouw kast in top staat te houden:
 • Neem de kasten en andere meubels nooit af met een vochtige doek. Gebruik alleen een ouderwetse stofdoek.
 • Voorzie de meubels jaarlijks van een dunne waslaag. Dit beschermt uw meubels tegen bijna alle invloeden van buitenaf.
 • Zorg voor een optimale luchtvochtigheid. Voor antieke meubels ligt het optimale luchtvochtigheid tussen de 45 en 65 procent.

Het opknappen van een antieke kast?

Antieke meubels zijn altijd met de hand gemaakt en kunnen worden gezien als een meesterwerk. Daarom adviseren wij nooit om zelf een kast op te knappen. Onze experts kunnen elke kast in haar oude glorie herstellen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0314-333649 Wil je de kast toch zelf opknappen? Voordat je gaat starten is het goed om je af te vragen wat er met de kast gaat gebeuren. Moet de kast voorzien worden van een nieuwe en hippe kleurrijke look? Of wil je de kast haar oude glorie teruggeven? Als je de kast wilt voorzien van opvallende kleuren dan kan het geen kwaad om de kast te schuren. Maar als de antieke look behouden moet blijven dan adviseren wij om de kast niet te schuren. Dan adviseren wij om de kast goed te reinigen en te voorzien van de juiste waslaag.

Hoe verf je een antieke kast?

Het verven van antieke meubels is niet anders dan het verven van moderne meubels. Voordat je start met het verven is het natuurlijk erg belangrijk dat de oude laag is verwijderd, dat de kast goed is gereinigd en dat de kast is ontvet. Dan kan je starten met het verven van je kast!

Van welke houtsoort is mijn antieke kast gemaakt?

De antieke kasten van Klassiek Kantoor zijn vooral gemaakt van mahoniehout. Elke houtsoort kent haar eigen kenmerken. Een antieke kast kan ook gemaakt zijn van eikenhout, ebbehout, teak, kersenhout en beukenhout. Het is erg moeilijk om te zeggen van welke houtsoort een antieke kast is gemaakt. De kast kan voorzien zijn van een laagje fineer maar ook bewerkt zijn om op andere houtsoort te lijken.