blog-test-img

Inspiratie voor de klassieke woonstijl

15 november 2017

Elegantie, kwaliteit en luxe zijn termen die vaak genoemd worden bij het zien van een wooninrichting met een klassieke stijl. Deze woonstijl heeft invloeden van de Griekse en Romeinse oudheid en in ontstaan in de renaissance. Maar wat zijn precies de kenmerken van een klassieke woonstijl?

Klassieke meubels

Klassieke meubels zijn sierlijke meubels gemaakt van hout. Het hout is meestal voorzien van snij- en lijstwerk en donker van kleur. De meubels zijn erg toegankelijk en worden vaak tijdloos genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat de meubels makkelijk in elke wooninrichting te verwerken zijn en dat ze nooit uit de mode zullen gaan.

Kleuren

Kleuren als donkerrood, zwart, antraciet, dieppaars en nachtblauw komen vaak terug in een klassieke woonstijl. Door deze intense kleuren te combineren met crème, brons, zilver en goud zorg je voor een rijke uitstraling. En deze rijke uitstraling is kenmerkend voor de klassieke stijl.

Materialen

Een klassieke woonstijl heeft vaak een donker houten vloer, een vloer van natuursteen of een visgraatparket. De wanden zijn voorzien van fluweelopdruk of ornamentenbehang. Als de muur is geverfd dan wordt ervoor gekozen voor een ingetogen kleur. Het plafond speelt ook een grote rol. Sierlijsten en ornamenten maken de woonkamer compleet en zorgen voor een klassieke look. Accessoires maken de woonstijl af. Denk bijvoorbeeld aan een mooie set kandelaars of een kroonluchter boven de tafel. In de verlichting en accessoires zie je veel glas, goud, chroom, kristal en zilver terug. De gordijnen bestaan vaak uit een luxe en glanzende stof en maken de klassieke woonstijl helemaal af!

Meubels voor een klassieke woonstijl bestel je bij Klassiek Kantoor

Ons assortiment bestaat uit een groot aantal op elkaar afgestemde producten. Dus niet alleen klassieke bureaus, maar ook bijbehorende klassieke kasten en klassieke stoelen. U kunt voor uw gehele inrichting terecht bij Klassiek Kantoor.