Kastwanden - Het Globe-Wernicke System

Uw Globe Wernicke Kastwand zelf samenstellen ?

Globe Wernicke Kastwand

Bij KlassiekKantoor kunt u terecht voor het complete Globe Wernicke Assortiment.  Op de website presenteren wij slechts een gedeelte van het totale aanbod.  U kunt hiermee al een prachtige Kantoor of Bibliotheek-Kastenwand  samenstellen, maar voor de meest ideale kastwand kunt u toch het best een bezoek aan onze showroom brengen.

Globe Wernicke Elementen

GW-samenstelling

Actieve filters

Bij Klassiek Kantoor kunt u terecht voor een uitgebreide collectie Globe-Wernicke.

Maak voor deze boekenkasten van Globe Wernicke een keuze uit de verschillende houtsoorten en kleuren. Het kastensysteem is leverbaar in de houtsoorten - Mahonie, Mindy-light & Eiken maar ook de kleuren Zwart of Wit zijn mogelijk.

Globe Wernicke boekenkasten worden nog steeds geproduceerd als betaalbare oplossingen voor boekenkasten die altijd uit te breiden zijn. Van kleine boekenkast tot complete bibliotheek, het is allemaal mogelijk met het Globe-Wernicke boekenkasten.

De mogelijkheden zijn eindeloos, in onze showroom kunt u eenvoudig naar uw wensen de Globe Wernicke kast samenstellen. Bij een bezoek in onze showroom denken wij mee en adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Het verhaal achter Globe-Wernicke boekenkasten Otto Wernicke, een in Amerika woonachtige Duitse immigrant, ontwierp de eerste stapelbare kastunits in 1890 en verkreeg het patent hiervoor ongeveer twee jaar later. Het boekenkast systeem werd al snel populair bij advocaten, omdat zij vooral behoefte hadden aan een dergelijk aanpasbaar opbergsysteem. Zodoende werd het systeem al snel "Barrister Bookcases" genoemd.

In 1899, kocht The Globe Files Company Wernicke's bedrijf op, de naam "Globe-Wernicke" was geboren! De roem van deze boekenkasten reikte ver en het systeem kwam rond 1900 in de mode in Engeland. Het verhaal gaat, dat zelfs Lenin het systeem bestelde voor zijn studeerkamer in 1908, terwijl hij in ballingschap was. Ook Wim Duisenberg was een liefhebber van Globe-Wernicke boekenkasten!

Bekijk hierboven onze ruime collectie Globe Wernicke of kom langs in de showroom om ons assortiment van klassieke boekenkasten te bekijken.

Globe Wernicke Kantoor

Het Globe-Wernicke systeem is opgebouwd uit elementen, de kastdelen.

  • De “stapelbare”kastdelen worden aan de onderkant geplaatst op een basement-deel en aan de bovenkant afgedekt door een topdeel. Elke kolom van kastdelen heeft dus één basement-deel en één top-deel.
  • De kastdelen zijn uitgevoerd met glazen deurtjes in een houten frame of een geheel houten deurtje. Indien u het deurtje niet gesloten wilt hebben, kan het na opening in de kast geschoven worden.
  • De kastdelen zijn in twee breedten en drie diepten verkrijgbaar.
  • Het diepste deel is de “Atlas”, dat alleen in de onderste “verdieping” gebruikt kan worden. Dit deel is alleen verkrijgbaar met vast basement-deel.
  • Het kastdeel “Filebinder” is wat minder diep dan het “Atlas” deel en heel geschikt voor b.v. ordners in een kantooromgeving, of wat grotere boeken.
  • Het kastdeel “Book” is het minst diepe element en daarom geschikt voor boeken van normale afmetingen.
  • "File" en "Book" kunnen gecombineerd worden, er is dan wel een overgangsdeel File-Book nodig.
  • Alle kastdelen zijn ook verkrijgbaar in halve delen, deze delen zijn ideaal om kleine ruimten te vullen, of als vitrine-deel te gebruiken.
  • Naast de halve delen zijn er ook hoekdelen verkrijgbaar voor kasten geheel opgebouwd uit Filebinder – of Book-kastdelen. Zodat de kast perfect in een hoek te “bouwen” is.
  • Globe Wernicke System Explained